MESEC PROSTORA – Vseslovenski dan habitata 2018 / Natečaj Arhitekturna dediščina okoli nas

1. okt. 2018

Mesec prostora 2018 oktobra poteka peto leto zapored, tokrat z osrednjim sloganom Prostor je zakon.

Začenja se z obhajanjem Svetovnega dne habitata 1. oktobra 2018 in zaključi s praznovanjem Svetovnega dne mest 31. oktobra 2018. V tem času se bo zvrstilo veliko zanimivih dogodkov, ki osvetljujejo aktualna vprašanja prostorskega in urbanega razvoja v Sloveniji. Ministrstvo za okolje in prostor RS bo vse dogodke združilo v enoten program in poskrbelo za skupno promocijo.
Posebej so vabljene izobraževalne ustanove ter vsi, ki prispevajo k ozaveščanju otrok in mladih za trajnostno ravnanje s prostorom, saj je to odlična priložnost za organizacijo poučnih delavnic, razstav, tematskih ogledov in podobnih aktivnosti v okviru (ob)šolskih dejavnosti. Pridružite pa se lahko tudi s sodelovanjem z ustanovami in organizacijami, ki izvajajo aktivnosti izobraževanja iz urejanj prostora in arhitekture.

Seznam je na voljo na spletni strani Kulturnega bazarja v Katalogu ponudbe kulturno–umetnostne vzgoje / področje Arhitekture in oblikovanje.

Informacije o Mesecu prostora 2018 in redno dopolnjujočem programu dogodkov so na voljo na spletnem naslovu www.mop.gov.si/si/mesec_prostora_2018 ali na e-naslovu prostor.mop@gov.si.

Še vedno pa je odprt tudi NATEČAJ v organizaciji Centra arhitekture Slovenije in v sodelovanju z Ministrstvom za okolje in prostor RS ter z Zavodom RS za šolstvo na temo Arhitekturna dediščina okoli nas. Več informacij o natečaju najdete na povezavi. Na natečaju lahko sodeluje samo en razred, več razredov ali pa cela šola. 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.