Mesec prostora

1. okt. 2017

Mesec prostora v oktobru je posvečen trajnostnemu ravnanju s prostorom. Ministrstvo za okolje in prostor želi z osrednjim sloganom Meseca prostora 2017 Zeleni prostor povezuje izpostaviti pomembne in raznolike vloge, ki jih imajo zeleni prostori tako v širšem prostoru kot v mestih.

Dogodki v Sloveniji, ki se bodo zvrstili v Mesecu prostora 2017, se dotikajo različnih tem, namenjeni so tako strokovni in laični javnosti kot tudi otrokom in mladim. So priložnost, da z raznimi dejavnostmi promocije, izobraževanja in ozaveščanja opozorimo na našo skupno odgovornost za prostor, v katerem bi si želeli živeti.

Letos so bile v medresorskem partnerstvu z Ministrstvom za kulturo in Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport k sodelovanju v Mesecu prostora posebej vabljene tudi izobraževalne ustanove.
Program dogodkov in obširnejše informacije o Mesecu prostora 2017 so na voljo na spletnem naslovu MOP. 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.