Mednarodni simpozij Umetnost kamišibaja: Beseda podobe in podoba besede

3. maj 2018

Med 10. in 12. majem 2018 Slovenski gledališki inštitut (SLOGI) v sodelovanju z Društvom Zapik, Društvom kamišibaj Slovenije, Pedagoško fakulteto Univerze na Primorskem, Akademijo za gledališče, radio, film in televizijo Univerze v Ljubljani, Oddelkom za azijske študije Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani in Veleposlaništvom Japonske v Sloveniji pripravlja mednarodni simpozij Umetnost kamišibaja, Beseda podobe in podoba besede.

Simpozij je osrednji dogodek SLOGI v Evropskem letu kulturne dediščine ter vzpostavlja dialog med različnimi kulturami in interpretacijami kulturne dediščine. Na mednarodnem simpoziju se bomo posvetili fenomenu gledališča kamišibaj, ki omogoča ob digitalizaciji in globalizaciji avtentičnost komunikacije in možnost uresničenja umetniške svobode v neposrednem soočenju z gledalcem. Kot izvorna japonska umetniška forma dobiva kamišibaj v različnih kulturah različne vsebinske in oblikovne interpretacije ter zastavlja številna vprašanja – ne le ustvarjalcem, temveč tudi strokovnjakom in raziskovalcem z različnih področij.

Več o simpoziju na povezavi. 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.