Mednarodni dan ozaveščanja o hrupu ZVOKI POMLADI 2020

28. apr. 2020

Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) zadnjo sredo v aprilu obeležujemo Mednarodni dan osveščanja o hrupu. Letos bomo pozornost posvetili zvokom pomladi 2020, ki nas je presenetila z odsotnostjo hrupa v okolju.

Pomlad, ko preživljamo pandemijo novega koronavirusa, je povzročila izjemno zmanjšanje prometa na cestah, železnicah in v zraku. Zaprti so gostinski lokali, na ulicah ni gneče, ni učencev, ni študentov, ni živžava, ki smo ga bili navajeni. Glasbeni dogodki so se preselil na TV ekrane, spletne portale in balkone.

Zanima nas, kako doživljate odsotnost hrupa, kako se počutite v stanovanju z odprtimi okni, kateri zvoki zdaj prevladujejo v vašem vsakdanjem življenju, katere pogrešate in katerih si ne želite več …

Sporočite nam svoje občutke, razmišljanja in predloge na spletni naslov zvokipomladi2020@nijz.si ali pa nam pišite na naslov NIJZ CZE Okoljski hrup, Zaloška 29, 1000 Ljubljana s pripisom na ovojnici Zvoki pomladi 2020. 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.