Mednarodna potujoča razstava Zgodovina Evrope - kot jo pripovedujejo gledališča

5. okt. 2016

Od 24. oktobra 2016 do 3. januarja 2017 bo v avli Ministrstva za kulturo RS (Maistrova 10, Ljubljana) na ogled mednarodna potujoča razstava Zgodovina Evrope – kot jo pripovedujejo gledališča. Razstava podaja zgodovino Evrope, kakor se odraža v repertoarjih in arhitekturni zasnovi evropskih gledališč, ob tem pa ne skuša slediti le kronologiji, temveč obiskovalca popelje skozi devet osrednjih tem, poimenovanih Sredozemska izkušnja, Verski vpliv, Spreminjajoča se družba – spreminjajoče se stavbe, Estetika in tehnologija, Narod, Gori!, Prečkanje meja, Vojna in Demokracija. Mednarodna potujoča razstava je nastala v okviru projekta Evropske poti zgodovinskih gledališč, ki ga koordinira Perspectiv – Združenje zgodovinskih gledališč Evrope. Projekt je podprla tudi Evropska unija v programu Kultura.

Ob mednarodni potujoči razstavi bodo za učence OŠ in SŠ na voljo tudi posebne spremljajoče delavnice In vendar se vrti …, Duh narodni se je unel in Demokracija in gledališče. Več o delavnicah na povezavi. 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.