Material + roka = izkušnja

16. apr. 2019

Na pobudo Centra RS za poklicno izobraževanje (CPI) in Centra arhitekture Slovenije je v sodelovanju z arhitekti, oblikovalci in umetniki ter uspešnimi in navdihujočimi podjetniki nastala izdaja priročnika za izkustveno učenje o poklicih MATERIAL + ROKA = IZKUŠNJA.
V priročniku je nabor delavnic, ki preko izbranih materialov ‒ betona in mavca, kamna, kovine, lesa, tekstila in umetne mase ‒ predstavijo lastnosti teh materialov, njihovo uporabo v poklicih, tradicijo njihovega obdelovanja ter sodobne interpretacije. Izbor materialov temelji na želji po čim večji možnosti izvajanja delavnic v šolah. Pred vsakim tematskim sklopom delavnic so predstavljene navdihujoče življenjske in poklicne zgodbe ljudi, ki so v materialu, ki so ga izbrali za svoje ustvarjanje, našli navdih in nemalokrat tudi svoje poslanstvo. Njihove zgodbe govorijo o ljubezni do ustvarjanja in ročnega dela ter o znanju, ki so ga prejeli od svojih učiteljev, mojstrov ali pa so se sami podali v raziskovanje in na poseben način ustvarili svojo zgodbo. Priročnik je namenjen predvsem pedagogom v osnovnih šolah, dobrodošlo dopolnilo pri delu pa je lahko tudi v drugih izobraževalnih ustanovah, ki podajajo praktična znanja. Delavnice trajajo od 2 do 8 šolskih ur.
Več informacij in sam priročnik MATERIAL_ROKA_IZKUŠNJA najdete brezplačno na povezavi.
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.