Ljubljana Mini Maker Faire

3. maj 2017

V Slovenijo prihaja Maker Faire, ki bo 13. maja 2017 potekal na Tobačni v Ljubljani. Na dogodku, ki združuje raznovrstne »makerje«, izumitelje, ustvarjalce, umetnike, znanstvenike in tehnološke zanesenjake, se bodo predstavili tudi intermedijci. Otroci z delavnic Zavoda Kersnikova bodo okoli konja iz instalacije Horsepower/Konjska moč umetnikov Zorana Srdića Janežiča (Zavod Gulag) in Otta Urpelainena pripravili različne delavnice s področij gibanja, senzorike, robotike itd. ter poskušali konja spraviti v tek (h gibanju). Na sejmu bo v produkciji Društva Ljudmila, Laboratorija za znanost in umetnost, potekala tudi posebna izdaja Digitalnega obroka na temo naredi-sam elektronskih zvočil (sintetizatorjev zvoka). Iz intermedijske umetnosti bodo udeleženi tudi RogLab, MMC Kibla in Cirkulacija 2, ki so poleg Zavoda Kersnikova in Društva Ljudmila tudi intermedijski soorganizatorji dogodka.

Na dogodek so vabljeni otroci, mladi in odrasli, vstop pa bo za vse obiskovalce brezplačen. Vstopnico si morate kljub temu zagotoviti vnaprej!

Več o dogodku na povezavi. 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.