Literarni triatlon Slovenska pisateljska pot

23. sep. 2015

Literarni triatlon Slovenska pisateljska pot bo že drugo leto potekal v okviru istoimenskega projekta Društva slovenskih pisateljev. Slovenska pisateljska pot med seboj povezuje kraje in domačije, v katerih so se rodili, živeli ali ustvarjali slovenski pesniki in pisatelji v preteklosti. Želi obuditi duha velikih ustvarjalcev ter ga povezati z življenjem v današnjem času, izročilo približati ne le ljubiteljem leposlovja, ampak tudi tistim, ki živijo v prostorih z bogato duhovno dediščino in še posebej mladim.

Tekmovanje literarnih ustvarjalcev je namenjeno dvema starostnim skupinam: zadnja triada OŠ ter dijaki SŠ v pisanju poezije, pisanju proze in pisanju literarnega eseja.


Prijavnica je dostopna na spletni strani Zavoda za turizem in kulturo Žirovnica od 7. septembra 2015 dalje. Rok za prijavo je 23. oktober 2015.

Podrobnejše informacije na povezavi.

Organizatorji: Zavod za turizem in kulturo Žirovnica, Zavod Ivana Cankarja za kulturo, šport in turizem Vrhnika, Javni zavod Trubarjevi kraji in Društvo slovenskih pisateljev. 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.