Kul abonma 2015/16

30. sep. 2015

Deset zavodov s področja kulture: Kinodvor, Kino Šiška, Lutkovno gledališče Ljubljana, Mestno gledališče Ljubljana, Moderna galerija, Muzej in galerije mesta Ljubljane, Slovenska filharmonija, Mednarodni grafični likovni center, Slovensko mladinsko gledališče in Maska je tudi letos pripravilo program KUL abonmaja. Namenjen je mladim od 15. do 25. leta, obsega pa 5 gledaliških predstav, 2 filma, 2 koncerta in 4 razstave.

Abonenti si bodo v Mestnem gledališču ljubljanskem lahko ogledali črno komedijo Mariusa von Mayenburga Kos plastike, ki jo režira Primož Ekart, v Lutkovnem gledališču Ljubljana mladinsko glasbeno predstavo Lutza Hübnerja Neli ni več v režiji Jaše Kocelija in lutkovno kinotečno simfonijo po motivih Virgine Wolf K svetilniku Braneta Vižintina, v produkciji Maske predstavo Zraka!, avtorjev Janeza Janše, Boštjana Narata, Irene Preda in Irene Tomažin ter režiserja Janeza Janše, v Slovenskem mladinskem gledališču pa predstavo Emila Filipčiča in Marka Derganca Butnskala, režiserja Vita Tauferja.

Ameriško-latvijski film Kamenje v mojih žepih bo na ogled v Kinodvoru, drugi film pa ostaja še skrivnost. V sklopu abonmaja sta tudi dva koncerta, v Kinu Šiška legendarna Borghesia, v Cankarjevem domu pa koncert Orkestra Slovenske filharmonije ter razstave Voda in Zvonko Čoh v Mestni galeriji, Grafični bienale v Mednarodnem grafičnem likovnem centru in razstavo Bogoslava Kalaša v Moderni galeriji.

Prodaja abonmajev pri blagajnah Lutkovnega gledališča Ljubljana, Kinodvora, Slovenskega mladinskega gledališča in Kina Šiška od 15. septembra do 15. oktobra 2015. Cena abonmaja: 23 €.

Več o programu na povezavi. 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.