Konferenca RESEO 2019

11. jun. 2019

Navdih za konferenco, ki se pripravlja v sodelovanju z belgijsko nacionalno operno hišo La Monnaie / De Munt, je evropski projekt “Get Close to Opera”. Udeleženci bodo imeli priložnost uvida v delo s skupinami, sestavljenimi iz pripadnikov z različnimi družbenimi in kulturnimi ozadji ter sposobnostmi, analize drugačnih pristopov k spodbujanju družbene vključenosti in v nekem splošnem smislu iskati odgovor na vprašanje, kaj kultura lahko nudi evropski družbi.
Kajti opera, glasba in izobraževanje na področju plesa je vse bolj prepoznano kot kredibilen medij za vzpostavljanje tesnejših stikov z lokalno skupnostjo. Participatorni medkulturni projekti lahko opolnomočijo lokalne skupnosti, da odkrijejo lastne ustvarjalne zmožnosti, obenem pa jim nudijo priložnost, da se med seboj povezujejo. Prav tako bo govora o izzivih, ki jih prinaša tovrstni participatorni proces, pa tudi o možnih rešitvah, ki so na voljo profesionalnim ustvarjalcem v polju umetnostne vzgoje in še o čem.
Več na povezavi. 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.