Knjižnica, srce mesta: vrednotenje književnosti za potrebe knjižnic

14. maj 2014

Mestna knjižnica Ljubljana pripravlja 21. maja enodnevno strokovno posvetovanje z okroglo mizo z naslovom Knjižnica, srce mesta: vrednotenje književnosti za potrebe knjižnic.

S strokovnim posvetovanjem nameravajo v sodelovanju z Javno agencijo za knjigo, ustanovami in strokovnjaki s področja knjige in branja (posvet) ter širšo zainteresirano javnostjo (okrogla miza) odpreti razpravo in premislek o vrednotenju književnosti za potrebe knjižnic ter o možnostih za vzpostavitev dolgoročnega sistema priporočanja kakovostne književnosti, ki bo odnosu med knjigo, knjižnico in bralcem dodal noto »dobrega branja«.

S strokovnim posvetovanjem Mestna knjižnica Ljubljana nadaljuje v letu 2010 začeti cikel posvetovanj s skupnim naslovom Knjižnica, srce mesta. S posvetovanjem leta 2010 Knjižnica, srce mesta: med tradicijo in prihodnostjo si je MKL prizadevala odpreti prostor za izmenjavo mnenj, idej in strokovnih pobud za nadaljnji kakovostni razvoj Ljubljane na področjih knjige, branja, znanja in kulture v okviru Svetovne prestolnice knjige.

Program posveta in prijavnico najdete v povezavi. 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.