Knjiga eTwinning o kulturni dediščini

11. feb. 2019

Namen spletnega priročnika v angleškem jeziku z naslovom »Learning from the past, designing our future: Europe’s cultural heritage through eTwinning« je predstaviti različne vidike kulturne dediščine in primere projektov ter podati ideje za dejavnosti, povezane s poučevanjem kulturne dediščine v šolah.
Kulturna dediščina je široka tema, ki ponuja navdih za organizacijo številnih ustvarjalnih dejavnosti z učenci, v priročniku pa so podani namigi, kako spodbujati in podpirati kulturo in dediščino v šolah.
V prvem delu priročnika izvemo, kaj je kulturna dediščina, kako jo predstaviti in kako jo v učnem procesu interpretirati. V drugem delu so predstavljeni primeri dobrih projektov eTwinninga, ki obravnavajo snovno, nesnovno, digitalno in naravno kulturno dediščino. Tretji del predstavlja vire, ki jih ponuja Europeana, digitalna platforma za kulturno dediščino Evropske unije.
Predstavljene so tudi ideje za razredne dejavnosti, povezane z različnimi predmeti: od zgodovine do astronomije, od matematike do jezikov. V zadnjem delu priročnika izvemo, kako se lahko učenci seznanijo z zgodovino in dediščino z uporabo virov Hiše evropske zgodovine. Prav tako odkrijemo, kako lahko eTwinning in UNESCO šole promovirajo kulturno dediščino z organizacijo dejavnosti izven šolske skupnosti.
Več na povezavi.
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.