KDO SI PA TI, dokumentarna serija za mlade

23. feb. 2015

V Otroškem in mladinskem programu TV Slovenija so v sodelovanju s produkcijsko hišo TRAMAL FILMS pripravili serijo desetih dokumentarnih oddaj za in o mladostnikih.  Nova slovenska mladinska serija idejo za vsebino črpa v medkulturnosti slovenske družbe, v kateri skupina zanimivih najstnikov živi in ustvarja.

Želja in namen ustvarjalcev dokumentarne oddaje je, da skozi zgodbe zanimivih mladih posameznikov, ki so v slovensko okolje priseljeni ali v njem rojeni, v sodobnem medijskem jeziku, na spontan in nevsiljiv način posreduje spoznavanje bogatega kulturnega izročila, ruši stereotipe in spodbuja k strpnosti ter medsebojnemu spoštovanju.

Zgodbe in način življenja mladostnikov odkrivajo vse plati njihovega doživljanja ‐ od veselih, zabavnih, duhovitih, pa vse do resnih tem, hkrati pa ponujajo pester izbor kulture, plesa, glasbe, kulinarike, športa, ljubezni, šole, prijateljstev, ki se spontano vpeljujejo v samoizpovedne zgodbe.

Nova mladinska dokumentarna serija Kdo si pa ti? je prvenstveno namenjena mladostnikom, ki jih zanima bogato in raznoliko kulturno življenje vrstnikov in rušenje tabujev, hkrati pa tudi strokovni javnosti in kot gradivo v procesu izobraževanja.

Podrobnejši opis najdete v povezavi.


Ob petkih, 17. 25, TV Slovenija 1 (od 20. februarja do 24. aprila 2015)
Več na: www.facebook.com/kdosipati
Oddaje si bo mogoče ogledati v spletnem arhivu TV SLOVENIJA, http://4d.rtvslo.si/.

 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.