Javni vodstvi po razstavi ob 150-letnici ustanovitve Dramatičnega društva v Ljubljani: O poteh k »najlepši iznajdbi človeškega duha« na Slovenskem: Mejniki v razvoju Dramatičnega društva v Ljubljani

26. mar. 2017

23. 3. 2017–10. 1. 2018, SLOGI – Gledališki muzej, Mestni trg 17, Ljubljana

Dramatično društvo v Ljubljani (ustanovljeno l. 1867) je začetnik slovenskega gledališča moderne dobe. V svojem razvoju od leta 1867 do 1920  prehodi petdesetletno pot skozi dobo institucionalizacije in profesionalizacije slovenskega gledališča in jo sklene v letu 1920, ko nastopi nova razvojna stopnja, doba evropeizacije (1920‒1945). Razstava se osredotoča na prvih petdeset let delovanja Društva, pri čemer skuša osvetliti pomembne in odločilne mejnike na njegovi razvojni poti. Ob razstavi bodo izvajali tudi spremljajoče delavnice Priročna knjiga za gledališke diletante, Srečanje z Borštnikom, Slovenska Talija in Po sledeh gledališke zgodovine (več na www.slogi.si ali preko e-pošte na sandra.jenko@slogi.si).

Naslednji javni vodstvi po razstavo bosta na Svetovni dan gledališča, v ponedeljek, 27. 3. ob 17. uri in v četrtek, 30. 3. ob 17. uri. Po razstavi bo vodil avtor razstave dr. Štefan Vevar. Vstop prost!
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.