Javni razpis za izbor operacij Razvoj inovativnih učnih okolij in prožnih oblik učenja za dvig splošnih kompetenc na področju kulture

1. sep. 2016

Obveščamo vas, da je bil v petek, 26. avgusta 2016, v Uradnem listu št. 56/2016 in na spletni strani Ministrstva za kulturo objavljen Javni razpis za izbor operacij Razvoj inovativnih učnih okolij in prožnih oblik učenja za dvig splošnih kompetenc na področju kulture (JR ESS RIUO 2016–2021). Rok za prijavo se izteče v ponedeljek, 26. septembra 2016.

V okviru javnega razpisa bodo sofinancirani projekti kulturno-umetnostne vzgoje, ki bodo spodbujali razvoj inovativnih učnih okolij in prožnih oblik učenja za dvig splošnih in drugih kompetenc na področju kulture različnih ciljnih skupin (mladi, študentje, strokovni delavci, šole, domačin in tuji strokovnjaki), in sicer na dveh deficitarnih področjih v vzgojno-izobraževalnem prostoru – gledališču in filmu. Namen javnega razpisa je tudi krepitev kompetenc strokovnih delavcev v vzgojno-izobraževalnih vsebinah na področju kulture in umetnosti ter razvijanje in izvajanje različnih modelov prehajanja med kulturnimi in umetniškimi vsebinami in okoljem.

Upravičenci razpisa so kulturne ustanove s področja gledališča in filma, v okviru razpisa pa bodo izbrani prijavitelji tako iz vzhodne kot zahodne kohezijske regije. Vsak prijavljen projekt mora vključevati vsaj 60 strokovnih delavcev iz vzgojno-izobraževalnih zavodov in vsaj devet vzgojno-izobraževalnih zavodov, pri čemer mora prijavitelj upoštevati razmerje med vzhodno in zahodno regijo, kot ga določa javni razpis. Vzgojno-izobraževalni zavodi morajo kot rezultat projekta tudi uspešno izvesti strategije prožnih oblik učenja.

Okvirna vrednost  razpoložljivih sredstev za javni razpis je največ do 1.000.000 evrov.

Predvidena višina sredstev, namenjenih za posamezno področje razpisa in za čas trajanja projekta (2016–2021):

-    področje gledališča: predvidoma do 500.000 evrov,
-    področje filma: predvidoma do 500.000 evrov.

Vsak prijavitelj lahko prijavi samo en projekt.

Naložbo sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Republika Slovenija.

Več o razpisu si lahko preberete na povezavi.
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.