Izobraževalni program Umetnostne galerije Maribor v šolskem letu 2015-2016

6. jul. 2015

V Umetnostni galeriji Maribor se obiskovalci srečujejo z vrhunskimi deli moderne in sodobne slovenske in mednarodne umetnosti. Na poti poglobljenega razumevanja in doživljanja umetnosti spremljajo različne ciljne skupine z izobraževalnimi aktivnostmi, ki so prilagojene starostni stopnji in drugim potrebami skupine. Z najmlajšimi raziskujejo razstave s pomočjo sproščenega pogovora, igre in likovnega ustvarjanja, v dialogu s starejšimi otroki, mladimi in odraslimi pa je poudarek na poglobljenem opazovanju, pogovoru, analizi, reševanju problemov in bogatenju besednega zaklada.

V priponkah najdete predstavitev izobraževalnega programa UMG v šolskem letu 2015/16 ter informacijo o abonmaju za predšolske in osnovnošolske skupine za šolsko leto 2015/16.

V četrtek, 27. 8. 2015, ob 9.00 – 11.00 bo potekala predstavitev izobraževalnega programa UGM za pedagoške delavke in delavce.


Galerijo vam bodo predstavili kot prostor, ki ga širše gledano obravnavamo kot razširjeni šolski prostor, s pomočjo katerega lahko popestrimo in obogatimo vsebine, ki se jih obravnava v šoli. Kot avtentični prostor umetnosti ponuja neponovljive in edinstvene učne izkušnje. S pomočjo različnih izobraževalnih aktivnosti pomagamo otrokom osvojiti prostor galerije, spoznavanje lastne in tuje kulture ter razvijanje nekaterih osebnostnih kompetenc.
Izobraževalni program bo predstavila Brigita Strnad, višja kustosinja UGM. Pridružila pa se bo tudi prof. lik. um. Sabina Golež, ki bo predstavila sodelovanje v okviru abonmaja, v katerega se je v preteklem šolskem letu vključila s skupino učencev 9. razreda v okviru Likovnega snovanja iz OŠ bratov Polančičev.  
Udeleženci se bodo lahko tudi udeležili strokovnega vodstva po razstavi Naši heroji.

Izobraževanje je brezplačno. Zaradi omejenega števila udeležencev je potrebna predhodna najava do 25. 8. 2015. 
Udeleženci/ke prejmejo potrdilo o udeležbi.

VLJUDNO VABLJENI! 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.