Izar Lunaček: Kratka zgodovina stripa

25. nov. 2015

Predavanje Kratka zgodovina stripa, ki ga bo vodil Izar Lunaček, bo v torek, 1. decembra 2015, ob 19. uri v Cankarjevem domu. Predavanje je del spremljevalnega programa razstave Čarobni jezik stripa Tomaža Lavriča v Galeriji CD.

Predavanje filozofa in striparja Izarja Lunačka o vrhuncih ter temeljnih premikih v zgodovini devete umetnosti vse od osupljivih formalnih in tematskih eksperimentov prvih časopisnih stripov z začetka dvajsetega stoletja prek eksplozije superjunakov med obema vojnama in razcveta družbenokritičnega avtorskega stripa v šestdesetih in sedemdesetih pa do vzpona grafičnih romanov od osemdesetih ter spletnega stripa od preloma tisočletja naprej.

Izar Lunaček je akademski slikar in doktor filozofije, ki že debelo desetletje opremlja lokalno časopisje in knjige s stripi ter komičnimi ilustracijami, občasno pa za strokovno in laično javnost piše tudi o smehu, religiji in vsakdanji ideologiji.

Vstop je prost, brezplačne vstopnice so na voljo v Informacijskem središču Cankarjevega doma.

Vabilo najdete v priponki. 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.