HAIP Park 2015

10. dec. 2015

Kdaj: petek, 11.12.2015 do ponedeljek, 11.1.2016
Otvoritev: petek, 11.12.2015 ob 17.00
Kje: Rampa Lab, Kersnikova 4, Ljubljana
Kaj: Razstava in predstavitev
Prireditelj: RAMPA Laboratorij
Vstop prost.

Rampa lab skozi celo leto nudi prostor kreativnim praksam iz področja znanosti, umetnosti in tehnologije, orodja, navdih in mentorje mladim, umetnikom, raziskovalcem, radovednežem in zainteresirani javnosti, ki samostojno in v skupini raziskujejo, preizkušajo in udejanjajo ideje ter realizirajo svoje zamisli.

Zimzeleni HAIP park predstavlja rezultate celoletnega ustvarjanja v njihovih programih in projektih, skozi katere so se otroci in mladi seznanjali s potenciali kreativnega spajanja ter razstavljanja starih in novih tehnologij, znanstvenih postopkov in umetniških procesov. Skovanka HAIP - Hack, Act, Interact, Progress je dolgoletni brend Kesnikove, ki v duhu transdisciplinarnega sodelovanja med umetniki, raziskovalci in giki, ter proste izmenjave in prenosa znanja, veščin in idej, nagovarja širšo javnost. S prenosom znanja po postopkih naredi sam (DIY - Do It Yourself) in s skupinskim delom (DITO - Do It Together) so v labirintih Kersnikove navduševali otroke, mladostnike in opazovali mojstrstva umetnic in znanstvenikov.

Ob koncu vznemirljivega leta v Rampi pripravljajo zaključni dogodek pod skupnim naslovom HAIP Park, ki bo v smiselno celoto zaokrožil celoletno dogajanje na Kersnikovi 4 v Ljubljani. Ker december ni čas le za štrikane nogavice, sneg in kolače temveč tudi za sprehod v park - malo drugače!

Na Rampi, inkarnaciji hekerskega parka, bodo ČIPke namešale 'Štrene' v zaključno razstavo programa, ki se ponaša z rezultati že tretjega leta delovanja. Kraftibildersi (Crafty Builders), mladi 3D modelarji virtualnih animiranih likov bodo predstavili svoje 3D modele, ki so jih računalniško izdelali na Rampi in natisnili v RogLab-u. Otroci, ki so ustvarjali na Sobotnicah, bodo pokazali iz elektronskih elementov izdelane unikatne svetlobne rokavice in lomilce svetlobe v obliki lučk. Preizkusili boste lahko laboratorijsko opremo (mikroskope, laminarij, inkubatorje), ki so jo 10 petkov zapored na ‘Bioradovednosti’, v okviru Petkove akademije, spoznavale in izdelovale odprte glave. Ob tej priložnosti bomo Bioradovednim podelili zaslužene diplome. Ogledali si boste aktualno razstavo ‘Oznanjenje’ japonske avtorice Ai Hasegawa v Galeriji Kapelica in preverili, kako napreduje (zim)zelena stena, ki jo v BioTehni razvija krajinska arhitektka Meta Petrič. Imeli boste priložnost preizkusiti Roboroko in zaigrati na ‘naredi sam’ elektronski zvočni sistem GrafiDIY, ki so ju izdelali otroci na dveh Poletnih akademijah.

Prijazno povabljeni na obisk, ogled, preizkus! 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.