Gradivo konservatorske službe iz arhiva INDOK centra

2. jul. 2014

INDOK center Direktorata za dediščino je pripravil spletno predstavitev razstave Gradivo konservatorske službe iz arhiva INDOK centra: 100 let službe za varstvo kulturne dediščine na Slovenskem.

Z besedo in fotografijami vas avtorji seznanjajo z bogatim gradivom o naših kulturnih spomenikih in ljudeh, ki so skrbeli, da se nepremična kulturna dediščina in gradivo o njej ohranja. Spoznate lahko, kaj in kako hrani INDOK center in zgodovinski razvoj, ki okvirja delovanje centra in ohranjanja dediščine. Zgodbe o spomenikih naše preteklosti, o njihovem življenju in smrti, o našem odnosu do njih so del narodne identitete. Dodane so zgodbe o ljudeh, znanih in manj znanih: entuziastih, lastnikih, prostovoljcih in strokovnjakih, ki že več kot sto let skrbijo, da se ohrani materialna dediščina za vas, nas in naše potomce. Podrobno lahko gledate posamezne dokumente, vse opremljene s podnapisi. Preberete lahko spremna besedila in pogledate fotografije, risbe ali akvarele.

Vabimo vas na ogled!
www.kd100let.si
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.