Glej, kaj se dogaja s kulturno-umetnostno vzgojo po Evropi?

21. okt. 2019

Okrogla miza z mednarodnimi gosti

Stara mestna elektrarna, petek, 25. oktober ob 12h

Zakaj je kulturno-umetnostna vzgoja v šolah pomembna, na kakšen način v šole vstopajo kulturniške organizacije, in kako sta sektorja izobraževanja in kulture povezana? Kakšni so v tujini primeri dobrih praks, s katerimi izzivi se soočajo producenti in kako bi bilo potrebno področje sistemsko urediti?

Gledališče Glej vabi na razpravo o kulturno-umetnostni vzgoji s fokusom na uprizoritvenih praksah z gosti s Škotske, Nizozemske, Finske in Slovenije. V razpravi bodo predstavili primere gradnje občinstva preko skupnostnih praks dela z mladimi iz depriviligiranih okolji, razprli različne vidike direktnega socialnega dela v gledališču ter prisluhnili tudi mladim, ki se tovrstnih programov poslužujejo.

Gostje:
- Ruth Hollyman, umetniška vodja Strange Town
- Joyce Tuut, umetniška vodja Theatership
- Jani Lastuniemi, projektni vodja FSU
- Tereza Gregorič, dramaturginja in vodja programov AMO SNG Nova Gorica
- Inga Remeta, predsednica in programska vodja Gledališča Glej
- Sandra Jenko, kustosinja in pedagoginja, SLOGI
Moderira: Tjaša Pureber, Gledališče Glej

Razprava bo v angleščini, zagotovljen bo prevod v slovenščino.
Razpravi sledi prikaz mednarodne mladinske avtorske koprodukcije v okviru projekta 4ID, ki ga sofinancira Evropska komisija v okviru programa Erasmus+. 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.