Glasbeni pojmovnik za mlade - pogovor z avtorjem

4. okt. 2018

Vabljeni na predstavitev knjige založbe Aristej Glasbeni pojmovnik za mlade avtorja dr. Rajka Muršiča, ki bo v prostorih Slovenskega glasbenoinformacijskega centra - SIGIC (Kogojeva dvorana DSS, Trg francoske revolucije 6, Ljubljana) v četrtek, 11. oktobra ob 12. uri. Z avtorjem se bo pogovarjal dr. Robi Kroflič.

V pojmovniku avtor bralca popelje skozi vsakdanja in nevsakdanja soočanja ljudi z glasbo: od poslušanja do petja, od podkultur do zvezdnikov, od snemanja do koncerta, od plesa do transa itd., pri čemer postavi v ospredje popularno glasbo in glasbe ljudstev sveta. »Po vseh anketah zadnjih desetletij je glasba najpomembnejša prostočasna aktivnost mladih, tako poslušanje kot tudi aktivno ukvarjanje z njo. Pri tem moramo upoštevati, da glasbi sledijo še druge dejavnosti, kot so uporaba mobilnih telefonov, igranje računalniških iger in skrb za videz, ki so vse povezane z njihovo najljubšo glasbo. Nasploh velja preprosto pravilo: mlajši se ogrevajo za takšno glasbo in ples, ki zbujata pri starejših zgražanje. Svet, v katerem se znajdejo zaporedne generacije, se venomer spreminja. Starejši imajo povsem drugačno izkušnjo od mlajših. Za vsako generacijo posebej pa je ključna uglasitev z vrstniki.«

Avtor knjige Rajko Muršič je etnolog in kulturni antropolog, redni profesor na Oddelku za etnologijo in kulturno antropologijo Filozofske fakultete v Ljubljani in velik ljubitelj glasbe. 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.