Glasbena ustvarjalnost mladih. Kako jo prepoznati in spodbujati?

9. jan. 2015

Druga v seriji okroglih miz z naslovom Sečišča slovenske glasbe – o domači ustvarjalnosti in njenih potencialih, ki jih pripravlja Društvo slovenskih skladateljev v sodelovanju z Zvezo Glasbene mladine Slovenije, Slovenskim muzikološkim društvom in SIGIC – Slovenskim glasbenoinformacijskim centrom, bo v sredo, 14. januarja 2015, ob 17. uri, v Kogojevi dvorani Društva slovenskih skladateljev, Trg francoske revolucije 6, 1000 Ljubljana.

Sodelujejo:
Dušan Bavdek, Ana Tori, Katarina Iršič Virant in Leon Firšt
Moderatorka: dr. Branka Rotar Pance
Poti od glasbenih idej in zvočnih raziskovanj do ustvarjenih izvirnih glasbenih del so zelo raznolike. Sogovorniki na okrogli mizi bodo razmišljali in odgovarjali na vprašanja, kako odkrivati in podpirati glasbeno ustvarjalnost mladih, v kolikšni meri in na kakšne načine jo spodbuja izobraževalni sistem, kakšna je vloga mentorjev pri spremljanju in vodenju mladih ustvarjalcev pri oblikovanju prvih skladb in kakšen izziv predstavlja Glasbena olimpijada tako za glasbeno nadarjene učence in dijake kot tudi za njihove mentorje. 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.