Gibanica, bienale slovenske sodobne plesne umetnosti

26. feb. 2019

Gibanica, ki od leta 2003 bienalno streže s slovenskimi sodobnoplesnimi izdelki, je postala osrednja manifestacija sodobnega plesa pri nas in predstavlja slovensko plesno produkcijo, ki jo za festival vselej izbere tričlanska mednarodna selektorska ekipa, tokrat v sestavi: Ivana Ivković (Hrvaška), Petra Pikalo (Slovenija) ter Claire Verlet (Francija).
Izbrane predstave tekmovalnega programa se bodo potegovale za nagrado 9. Gibanice za najboljšo predstavo po izboru občinstva ter za nagrado 9. Gibanice za najboljšo predstavo po izboru strokovne žirije. Od leta 2012 Društvo za sodobni ples Slovenije podeljuje tudi nagrado Ksenije Hribar za izjemne dosežke na področju sodobnega plesa. Gibanica tako ni zanimiva le za domačo javnost, postala je pomembno srečevališče tujih producentov in selektorjev, saj jim v razmislek ponuja umetnost, ki bi jo utegnili uvrstiti v različne umetniške programe.
Poleg tekmovalnega programa se na Gibanici vsakokrat zvrsti tudi bogat spremljevalni program, letos z okroglimi mizami, diskusijskim dogodkom in predstavitvijo knjižnih izdaj, za ogrevanje pa bo dan pred začetkom tekmovalnega programa na ogled danes že legendarna tehnoburleska Tatovi podob.
Zgoščen prikaz plesne ustvarjalnosti na Slovenskem, ki ga ponuja Gibanica, bo tudi tokrat dragocena informacija tako za vabljene tuje selektorje kot za domače občinstvo.
Več na povezavi. 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.