Genij - da Vinci

21. jan. 2013

Le kdo ne pozna Leonarda da Vincija, enega največjih genijev v zgodovini človeštva? Izjemnega umetnika, a tudi izumitelja, znanstvenika, raziskovalca človeške anatomije, inženirja, arhitekta in filozofa! Razstava Genij – da Vinci nudi vpogled v um genija, katerega moto je bil Znati videti, saj se je učil z opazovanjem.

Mednarodno potujočo razstavo Genij – da Vinci, ki so jo so zasnovali Grande Exhibitions (Avstralija), The Anthropos Foundation (Italija) in Pascal Cotte (Francija), si je v šestih letih ogledalo več milijonov ljudi v več kot 40 mestih po vsem svetu, od Ria de Janeira do Tokia, od San Francisca do Moskve. Največja svetovna razstava o da Vinciju obsega prek 200 fascinantnih, interaktivnih in poučnih eksponatov.

Ta izjemna razstava je primerna za vse starostne skupine. Še posebej jo priporočamo družinam in šolam, saj ne omogoča samo fascinantnega vpogleda v um genija, ampak nas sooča z osnovnimi znanstvenimi in umetniški načeli, ki jih je odkril. Za šole so pripravljeni posebni delovni zvezki na dveh zahtevnostnih stopnjah, ki jih bomo šolam poslali v naprej po elektronski pošti. Razstava je opremljena z napisi, tako da sama vodi obiskovalca, vendar je za skupine možno naročiti tudi vodenje, ki ga bomo prilagodili starosti obiskovalcev.

Več informacij in kontakt za organizirane oglede šolskih skupin najdete tukaj. 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.