Finžgarjev Spiedermann

3. jan. 2019

Presunljiv prvi dokumentarni stripovski poizkus Domna Finžgarja - ekskluzivna predstavitev  v sredo, 9. januar 2019, ob 19. uri, Knjigarna Azil, Ljubljana
Finžgarjev Spiedermann je skrajno intriganten, a izmuzljiv strip, v katerem se lahko prehitro izgubite, zato je bil avtor povabljen, da napiše predstavitveni tekst. Domen pravi, da je poetično stripovsko bolanijo težko predstaviti v nekaj besedah, zato bo iz Edinburga, kjer trenutno živi, raje priletel v Ljubljano, da vas v živo prepriča, da ni nor.
Na predstavitvi v ljubljanski knjigarni Azil bo uporabil mešano tehniko govora, fotografij, skic, predmetov, glasbe ter teženja in tako pripravil zanimiv sprehod po ozadju zgodbe, ki vas bo navkljub razlagi še vedno begala. Če vas zanima, kaj imajo skupnega vojaške baze v okolici Ljubljane, zdravilstvo, Italija, Falska graščina, Mel Calman in plastične nagrobne sveče, ne smete manjkati v Azilu. Uberete lahko dve taktiki: predhodno preberete strip in si pokvarite vtis ali pa najprej poslušate predstavitev in se tako odvrnete od branja.
Več na povezavi. 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.