Filmska osnovna šola: JANUAR in FEBRUAR

14. jan. 2018

Vse strokovne delavce osnovnih šol in kulturnih ustanov, ki jih zanimata film in filmska vzgoja, vabimo, da se pridružijo brezplačnemu usposabljanju projekta Filmska osnovna šola. V mesecu januarju in februarju so na voljo sledeče dejavnosti:

2. modul: Hospitacija
Dejavnost je sestavljena iz ogleda filma v kinu, opazovanja pogovora filmsko-vzgojne delavke z učenci in naknadne refleksije strokovnih delavcev s filmsko-vzgojno delavko. Usposabljanje traja 3 ure.
Hospitacije v januarju in februarju potekajo v art kinematografih v Slovenj Gradcu, Ljubljani, Brežicah, Škofji Loki, Žireh in Rogaški Slatini. Več informacij najdete na povezavi.

3. modul: Delavnica »Kaj je kino?«, v kateri boste spoznavali filmsko projekcijo v kinu; zakaj je kino tak, kakršen je, kaj se dogaja v dvorani in kabini (svetloba, zvok) in kako se na te fizične pojave odziva gledalec. Čas trajanja usposabljanja je 3 ure. Delavnica se bo januarja izvedla v Kulturnem domu Krško, februarja pa v Mestnem kinu Domžale. Več informacij najdete na povezavi.

S FOŠ v kino!

Dejavnost omogoča brezplačen ogled priporočenih filmov (na rednem sporedu) za strokovne delavce osnovnih šol. Ob prijavi prejmete izkaznico S FOŠ v kino!, seznam sodelujočih art kinematografov in delovni list za individualno refleksijo. Seznam priporočenih filmov pošiljamo ob koncu vsakega meseca. Več informacij najdete na povezavi. 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.