Filmi prebujajo občutljivost

2. nov. 2017

Teden filma je nastal v sodelovanju osnovnih šol in Zveze kulturnih društev Ajdovščina v želji, da bi mlade tudi s pomočjo filmske umetnosti vzgajali v razmišljujoče in kritične ljudi, ki bodo znali ločevati med vsebinami in praksami, ki jih prinaša sodobno življenje. Od lani v projektu sodeluje tudi Srednja šola Veno Pilon Ajdovščina, glede na izbor filmov pa se osnovnim šolam pridružijo tudi v Otroškem vrtcu Ajdovščina in v Cirius Vipava. Letos si bo pod pokroviteljstvom Občine Ajdovščina filmske predstave Hokus Pokus Albert, Pojdi z mano in Kapitan Fantastični ogledalo skoraj 2300 osnovnošolcev, 160 malčkov iz vrtca in približno 500 dijakov.

Ministrstvo za kulturo je projekt povezovanja šol in sodelovanja z Zvezo kulturnih društev Ajdovščina ter Občino Ajdovščina prepoznalo kot primer dobre prakse.

Več o projektu lahko preberete v spletnem dnevniku Primorske novice. 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.