Festival novomedijske kulture Speculum Artium

13. okt. 2015

Festival Speculum Artium se je v času svojega delovanja uveljavil kot eden vodilnih festivalov novomedijske kulture v Sloveniji. Predstavlja in podpira produkcije, ki se porajajo znotraj same strukture novomedijskih praks v svetu, kot so sinteza principa umetnosti in tehnologije, socializacija novomedijske produkcije, vpeljuje rdečo nit med tradicionalnimi vizualnimi in novomedijskimi praksami, vzpostavlja kritično refleksijo – je subverzivni vmesnik med umetnostjo, tehnologijo in družbo.

Namen festivala je približati informacijske tehnologije širšemu občinstvu in obenem seznaniti in izobraževati različne generacije z drugačnimi možnostmi uporabe novomedijske tehnologije ter njihovo povezavo s klasičnimi vizualnimi tehnikami.

Na festivalu 2015 se bodo predstavili študentje in priznani umetniki, katerih primarno ukvarjanje z umetnostjo posega na področje virtualnosti ter uporabe novih tehnologij, razvijanje raznovrstnih tehnoloških aplikacij pa presega meje realnega.

Dogodek bo potekal med 15. in 17. oktobrom v Trbovljah. Več informacij in program festivala najdete na povezavi. 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.