Fabianijevo leto 2015

5. maj 2015

V letu 2015 se spominjamo 150. obletnice rojstva slovenskega arhitekta in urbanista dr. Maksa Fabianija (1865–1962), svetovljana, ki je ustvarjal na rodnem Krasu, v Ljubljani, Trstu in na Dunaju, njegova bogata zapuščina pa ga uvršča med najpomembnejše arhitekte srednje Evrope na prehodu iz 19. v 20. stoletje. Ob tej priložnosti so številne ustanove in posamezniki pripravili bogat program razstav in drugih prireditev, ki bo potekal v Ljubljani ter nekaterih drugih krajih po Sloveniji in v tujini.
Program se še oblikuje in spreminja, bolj natančne informacije o dogodkih so sproti objavljene na spletnih straneh občin Ljubljana, Nova Gorica in/ali Komen oziroma na spletnih straneh nosilcev dogodkov.

V Muzeju za arhitekturo in oblikovanje v Ljubljani obletnico počastijo z vodenimi sprehodi po secesijski Ljubljani za otroke in mlade ter hkrati vabijo na brezplačne vodene oglede ob mednarodni razstavi Nova umetnost in narava/The Nature of Art Nouveau. Več v priponki.
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.