E-priročnik Animirajmo! Animirani film v vrtcu in šoli

20. apr. 2016

Pri založbi Zavoda RS za šolstvo je konec marca izšel e-priročnik Animirajmo! Animirani film v vrtcu in šoli, ki ga je pripravila skupina domačih strokovnjakov in ustvarjalcev animiranega filma. V teoretskem delu se sprehodimo skozi zgodovino animiranega filma (v središče je postavljen predvsem razvoj domačega animiranega filma), spoznamo pomen animiranega filma za otroke in mladostnike, skozi svet optičnih igrač in s pomočjo nazornih ilustracij spoznamo osnove filmske govorice, njene zakonitosti in specifike animiranega filma ter tudi različne tehnike animacije, pri čemer so si snovalci priročnika prizadevali nadgraditi in poenotiti strokovno terminologijo.

Praktični del prinaša predstavitve nekaterih domačih avtorjev in njihovih del, dodane so smernice in napotki za izvedbo filmske vzgoje, predstavljeni so številni primeri dobrih praks (po merilih kakovosti in dostopnosti) in delavnic animiranega filma pri pouku z natančnimi napotki (oboje je prilagojeno različnim starostnim stopnjam). Priročnik prinaša tudi vrsto možnosti umestitve animiranega filma v vzgojno-izobraževalni proces.

Pripravo priročnika, ki je brezplačno dostopen v Digitalni bralnici, so podprli tudi Slovenski filmski center RS, Ministrstvo za kulturo ter Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.