Domači pravljični studio

7. apr. 2020

Pripovedovanje zgodb je eden najbolj temeljnih načinov komuniciranja in tudi zabavna in ustvarjalna igra. Otroci so lahko odlični pripovedovalci, mimogrede si izmislijo zgodbo. V teh dneh, ko se šolamo in delamo doma in zato družinski člani veliko časa preživimo skupaj, zagotovo nastajajo tudi nove zgodbe!

Če je vašemu otroku pripovedovanje in izmišljevanje zgodb v veselje, je tale natečaj kot nalašč zanj.
Vabimo ga, da svojo pripoved ob pomoči staršev posname s telefonom. Pripoved je lahko čisto kratka, a naj ne bo daljša od petih minut. Lahko je domišljijska ali pa otrok pripoveduje o svojih zanimivih in nenavadnih dogodivščinah. Najbolje je, če je povedana spontano in si jo otrok morda
celo izmišljuje sproti. Ne iščemo na pamet naučenih zgodb.

Posnetek nam v čim boljši kvaliteti pošljite na prijava@divjamisel.org.
V mailu pripišite naslednje podatke:
› ime in starost otroka,
› naslov zgodbe (če je otrok zgodbi dal naslov),
› telefonsko številko in mail starša ali skrbnika.
Veseli bomo tudi risb in drugih vsebin, s katerimi je otrok morda pospremil zgodbo.

10 najbolj posrečenih pripovedi bodo s po eno ilustracijo pospremili slovenski ilustratorji in ilustratorke. S posebnim dovoljenjem staršev bomo izbrane zgodbe objavili v spletni poslušalnici zgodb otrok, ki nastaja v okviru Pravljičnega studia na Vodnikovi domačiji.

Natečaj je odprt do 18. maja 2020.

Vabilo k sodelovanju najdete na povezavi > 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.