Dnevi odprtih vrat ob obletnici SLOGI

29. jan. 2019

Slovenski gledališki inštitut praznuje petletnico svoje ustanovitve oziroma rednega delovanja muzejskega izobraževalnega programa s ponudbami za otroke, mladino in odrasle. S svojimi predhodniki pa deluje že od leta 1952 kot osrednji slovenski gledališki muzej.
V sredo, 27. februarja, ob 18. uri vam bomo na srečanju Drobni dragulji iz zbirk SLOGI predstavili dragocenosti iz naših muzejskih zbirk, tudi tiste manj znane in še toliko bolj zanimive.
V četrtek, 28. februarja ob 10. in 17. uri lepo vabljeni na javno vodstvo po stalni razstavi Hoja za GLEDalIŠČEM - Od jezuitov do Cankarja. Po razstavi vas bosta popeljala soavtorja razstave muzejski svetnik dr. Štefan Vevar in viška kustosinja mag. Tea Rogelj in SLOGI – Gledališkega muzeja.
Za vrtčevske skupine (4+) v četrtek 28. februarja ob 9.00 in 11.30 pripravljamo ustvarjalno delavnico Moje gledališče v malem. S pomočjo stalne razstave bomo raziskovali razvoj gledaliških stavb na Slovenskem in spoznali značilnosti gledaliških predstav. Nato si bodo otroci izdelali čisto pravo malo gledališče iz papirja z lutkami in pripravili kratke igre.
Družine z otroki lepo vabljene na Moje gledališče v malem v četrtek 28. februarja ob 16.30. Vstop za vrtčevske skupine in družine prost, število mest je omejeno – obvezne prijave na: sandra.jenko@slogi.si.
Za šolske skupine med ponedeljkom, 4. marec, in petkom, 8. marec, pripravljamo pet najbolj priljubljenih delavnic: Gledališke maske (OŠ1), Gledališki detektivi (OŠ), Baročne odrske čarovnije (OŠ 2, 3), Obleka naredi človeka (OŠ 2, 3 in SŠ), Ta veseli dan v gledališkem muzeju (OŠ 3 in SŠ).
Več o programih si lahko preberete v spletnem katalogu ali na spletni strani SLOGI.
Na izbrani program lahko prijavite skupino do 30 učencev.
Vstop prost, število prostih mest je omejeno - obvezne prijave na: sandra.jenko@slogi.si. 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.