Delavnice »Ženske upora«

28. sep. 2015

Kulturno izobraževalno društvo PiNA iz Kopra je vodilni partner mednarodnega projekta Ženske upora (Women of the resistance), ki temelji na zgodbi ženske, Tržačanke, Marie Anotiniette Moro, ki je med 2. svetovno vojno opravljala delo bolničarke na meji med Italijo in nekdanjo Jugoslavijo. PiNA bo v okviru projekta na srednjih šolah v Sloveniji izvedla delavnice za dijakinje in dijake 2.-4. letnikov, pri čemer bodo ženske upora predstavljale izhodišče za razmislek o življenjski zgodbi aktivistke, o vlogi žensk v času vojne, o ženskah kot herojinjah in aktivistkah ter o tem, zakaj je mir vrednota, ki jo je potrebno spoštovati in negovati.

Delavnica je nastala kot rezultat sodelovanja Slovenije, Italije in Hrvaške in se bo izvajala na 60 šolah v Sloveniji, na Hrvaškem in v Italiji. Vsi, ki boste sodelovali na delavnicah, bodo imeli možnost biti del tudi zaključnega dogodka projekta, 22. aprila 2016, v Trstu.

Več o delavnicah in prijavi v priponki. Rok za prijavo je 6. oktober 2015. 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.