Delavnica IC ZIN

17. okt. 2018

Z brezplačno delavnico učenja osnov fanzina, ki bo potekala v soboto, 20. oktobra s pričetkom ob 10. uri, se v Cankarjevem letu 2018 Slovenski etnografski muzej v sodelovanju s Stripcore pridružuje obeležitvi 100 letnice pisateljeve smrti.
Delavnica je namenjena ustvarjalcem, starejšim od 15 let.
V svetu subkultur in undergrounda veljajo fanzini že desetletja za sredstvo širjenja idej in ustvarjalnosti. V preteklosti so bili fanzini v duhu mota naredi-si-sam pomemben izrazni in sporočilni medij različnih alternativnih gibanj, v zadnjem času pa so pretežno sredstvo za izražanje  osebnih avtorskih poetik. Delavnica, ki jo vodi prekaljena fanzinarka in vsestranska ustvarjalka Neža Jurman (Nez Pez), je posvečena izdelavi fanzina, pri čemer bo moč v praksi preizkusiti različne likovne tehnike  in se za nameček naučiti še osnov tako vsebinskega kot tehničnega urejanja fanzina. Za prepotrebni navdih bosta služila Ivan Cankar oziroma njegovo delo: kaj bi počel danes? Kako bi se znašel v sodobnem času? Kakšnih form izraznosti bi se loteval? Brez dvoma bi se med njegovimi izdelki našel tudi kakšen fanzin, ki bi ga v celoti spisal in zrisal sam.
Brezplačna delavnica je namenjena ustvarjalcem, starejšim od 15 let.
Obvezne prijave: blagajna@etno-muzej.si, 031 728 955
Več na povezavi. 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.