Dediščina gre v šole: Dnevi evropske kulturne dediščine - VABILO ŠOLAM IN VRTCEM

10. apr. 2014

Šole in vrtci ste vabljeni k sodelovanju na dveh področjih. Prvo je obisk brezplačnih kulturnih dogodkov, ki jih organizatorji pripravljajo skupaj z muzeji, galerijami, knjižnicami, območnimi izpostavami Javnega sklada za kulturne dejavnosti, nevladnimi organizacijami ter zavzetimi posamezniki in so del vseevropske akcije Dnevi evropske kulturne dediščine.

Drugo področje sodelovanja je tesno povezano z vašimi vsakodnevnimi aktivnostmi v vrtcih in šolah. Organizatorji vas vabijo, da v Tednu kulturne dediščine med 27. septembrom in 4. oktobrom 2014 poglobljeno in medpredmetno obravnavate področje kulturne dediščine v sklopu kulturnih, naravoslovnih in tehničnih dni, posameznih učnih ur ter različnih raziskovalnih dejavnosti in se pri tem povežete s kulturnimi ustanovami oziroma ustvarjalci.

Takšne aktivnosti lahko prijavite v program prireditev Dnevi evropske kulturne dediščine, ki letos s svojim naslovom Dediščina gre v šole, še posebej kličejo k sodelovanju. S tem se vključite v pisan mozaik, ki se mu Slovenija pridružuje že 24. leto zapored: 50 držav, podpisnic evropske kulturne konvencije, 6.000 mest, 30.000 kulturnih spomenikov in več kot 20,000.000 obiskovalcev.

Več informacij in povezavo do prijavnic najdete tukaj. 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.