Dediščina gre v šole: Dnevi evropske kulturne dediščine - VABILO K SODELOVANJU

10. apr. 2014

Letos vsebinski poudarek Dnevov evropske kulturne dediščine (DEKD), ki bodo potekali od 27.9. do 4.10. 2014, je namenjen izobraževanju o dediščini.
K sodelovanju ste vabljeni strokovnjaki s področja varstva dediščine, lastniki, muzeji in drugi upravljalci dediščine, galerije, knjižnice, območne izpostave Javnega sklada za kulturne dejavnosti, nevladne organizacije, občine, krajevne skupnosti, župnije in posamezniki, ki si prizadevate za ohranjanje in promocijo naše skupne dediščine.

Vabljeni ste k sodelovanju na dveh področjih. Dogodki, ki jih lahko pripravite za vrtčevske in šolske skupine, bodo uvrščeni v Teden kulturne dediščine.

Prireditve, ki jih boste namenili širši javnosti, lahko prijavite v program prireditev Dnevi evropske kulturne dediščine 2014 pod skupnim geslom Dediščina gre v šole. S tem se vključujete v pisan mozaik prireditev, ki se jim Slovenija pridružuje že 24. leto zapored: 50 držav podpisnic evropske kulturne konvencije, 6.000 mest, 30.000 kulturnih spomenikov in več kot 20.000.000 obiskovalcev.

Vse informacije o prijavi in rokih najdete tukaj. 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.