Dan odprtih vrat v ateljejih arhitektk in oblikovalk

28. feb. 2019

Ob mednarodnem dnevu žena, 8. marca, Center arhitekture Slovenije organizira četrti Dan odprtih vrat v ateljejih arhitektk in oblikovalk, ki projektantkam ponuja možnost, da širši javnosti, študentom, obrtnikom in gradbenim podjetjem predstavijo svoje delo.
Rok za prijave je 1. marec 2019.
Leta 2016 je bil v okviru projekta MoMoWo - Women's Creativity Since the Modern Movement v partnerskih državah projekta, na Portugalskem, v Španiji, Franciji, Italiji, in Sloveniji organiziran prvi dan odprtih vrat v ateljejih arhitektk in oblikovalk.  MoMoWo je bil prvi izbrani in financirani projekt Evropske unije, ki je bil posvečen arhitektkam, gradbenicam in oblikovalkam. Primarni cilj projekta MoMoWo je bil prepoznavanje in razumevanje vzrokov, ki so (in v določeni meri še) ovirali afirmacijo žensk, aktivnih v svetu projektiranja in gradnje. MoMoWo ni bil le raziskovalni projekt, saj se je s posebno pozornostjo osredotočal na razširjanje znanja o tako pomembni tematiki, mdr. tudi skozi organizacijo Dnevov odprtih vrat v ateljejih arhitektk in oblikovalk. Projekt je k sodelovanju vabil širse skupine ustvarjalk in prispeval k njihovi boljši družbeni razpoznavnosti v globalno spreminjajočem se svetu. To poslanstvo s prevzemom organizacije Dnevov odprtih vrat od letošnjega leta pod pokroviteljstvom ZRC SAZU UIFS nadaljuje Center arhitekture Slovenije.
Več na povezavi. 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.