[ČIPke] Rosi Grillmair: 'Umetna inteligenca'

15. maj 2019

Tridnevna delavnica, ki bo potekala v laboratoriju Rampa (Kersnikova 4, Ljubljana) med 20.-22. maj 2019, med 17.00 in 20.00, je namenjena vsem ČIPkam, ki se zanimajo za umetnost, oblikovanje, programiranje in humanistiko.
Skupaj bomo raziskovale, kaj pomeni biti človek v času, ko prihodnost ustvarjamo skupaj s stroji. Ogledale si bomo filozofski, znanstveni in kulturni kontekst trenutnega razvoja umetne inteligence. Spoznale bomo programske jezike (ki smo jih ustvarili, da se ljudje lahko sporazumevajo s stroji oziroma stroji z ljudmi), umetniške prakse in zgodovino prenašanja naše človeškosti na stroje. Delavnice bodo vključevale tudi uvod v programiranje in strojno učenje. Nadaljevale bomo primerjavo računalniške, kreativne in oblikovalske misli. To bo aktivna delavnica, ki bo spodbujala – poleg deljenja znanja –, risanje, pisanje, gibanje in programiranje. Za sodelovanje na delavnici ne potrebujete predhodnega znanja. Število mest je omejeno, zato je obvezna predhodna prijava na platformacipke@gmail.com.
Delavnica bo potekala v angleškem jeziku.
Več na povezavi. 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.