Carpaccio v Piranu

26. nov. 2018

Vabljeni na mednarodni znanstveni simpozij ob 500-letnici Carpacciove oltarne slike in 700-letnici posvetitve cerkve Sv. Frančiška v Piranu.
Ob evropskem letu kulturne dediščine se bo v ponedeljek, 3. decembra, v Minoritskem samostanu v Piranu odvijal mednarodni znanstveni simpozij Carpaccio v Piranu. Na posvetu bodo sodelovali strokovnjaki iz Slovenije, Italije in Hrvaške, ki bodo osvetlili pomen piranske Carpaccieve oltarne slike in njenega avtorja za mesto Piran iz zgodovinskega, umetniškega in restavratorskega vidika.
Simpozij zaključuje Carpaccievo leto v Piranu, ki je bilo posvečeno 500. obletnici nastanka oltarne slike Marija na prestolu z detetom in šestimi svetniki, ki je od leta 1940 hranjena v Padovi, ter 700. obletnici posvetitve cerkve sv. Frančiška.
Simpozij organizirajo Minoritski samostan sv. Frančiška Piran, Pomorski muzej Sergej Mašera Piran, Zavod za varstvo kulturne dediščine – OE Piran, Skupnost Italijanov Giuseppe Tartini Piran in društvo Prijateljev zaklada sv. Jurija. Dogodek podpirajo Občina Piran, Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije in Center za muzeje Furlanije Julijske Krajine (Polo museale del Friuli Venezia Giulia).
Več na povezavi. 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.