Brezplačne kulturne prireditve v okviru pobude Ta veseli dan kulture v soboto, 3. decembra

29. nov. 2016

Ta veseli dan kulture, ko se že tradicionalno brezplačno odprejo vrata številnih nacionalnih in občinskih kulturnih zavodov, ko se zvrstijo brezplačne predstave, razstave, koncerti, predavanja, vodenja in delavnice, primerne za vse starostne skupine, bo letos potekal na dela prost dan, v soboto, 3. decembra. Ministrstvo za kulturo z vsemi sodelujočimi partnerji vljudno prosi za delitev informacije in povabilo vsem otrokom in mladim ter njihovim staršem, s priporočilom, da obiščejo prireditve, ki bodo na ta dan potekale v kulturnih ustanovah po vsej Sloveniji in so objavljene na spletni strani Ministrstva za kulturo.

S pobudo dneva odprtih vrat slovenskih kulturnih ustanov je Ministrstvo za kulturo začelo v Prešernovem letu 2000, da bi kulturne vsebine približali čim širšemu krogu ljudi, še zlasti pa otrokom in mladim. Z leti se je pobuda preoblikovala v Ta veseli dan kulture ter prerasla v množičen kulturni dogodek ter veselo praznovanje ob Prešernovem rojstnem dnevu.

  
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.