Brenkovo priznanje za Olma Omerzuja

3. jan. 2019

Podelitev priznanja Franceta Brenka za izjemne dosežke na področju filmske kulture za leto 2018 prejme slovenski režiser, ki živi in deluje v Pragi, Olmo Omerzu. Formalni slovesnosti bo sledila brezplačna projekcija Omerzujevega tretjega celovečerca Zimske muhe (Všechno bude, 2018), mladinskega filma ceste, v katerem se kaže dovršenost prav v vsakem kadru, tudi tistih z zimskimi muhami.
»Fanta, ki v filmu igrata, nista profesionalna igralca, kljub temu pa je bilo potrebno, da se v prizor vživita. Moral sem ju pripraviti, da sta pozabila na to, da igrata. Prizora ne ponavljaš desetkrat, posnameš ga enkrat. Nežnost, ki je prisotna, je nekaj, česar ne moreš zapisati v scenarij, lahko pa jo ujameš s kamero. Film je medij, ki to omogoča. Še več, verjamem, da je film ravno v teh 'resničnih' trenutkih najmočnejši.« Olmo Omerzu, KINO! 36
Društvo za širjenje filmske kulture KINO! je v prejšnjih letih podelilo priznanje Matjažu Ivanišinu za Karpopotnika (2013), Niki Autor za Filmski obzornik 55 (2014), Vladu Škafarju za Mamo (2016), in Vidu Hajnšku za Konec (2017).
Več na povezavi.
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.