Branju prijazna občina 2017

9. feb. 2017

Združenje splošnih knjižnic in Skupnost občin Slovenije bosta v sodelovanju z Ministrstvom za kulturo RS letos prvič podelila naziv Branju prijazna občina občinam, ki največ prispevajo k bralni pismenosti in kulturi.

Javni natečaj je nastal z namenom spodbuditi občine k pripravi in izvajanju ukrepov za izboljšanje bralne pismenosti in bralne kulture v lokalni skupnosti ali pa jih spodbuditi, da obstoječe programe in dobre prakse nadgradijo in jih delijo z ostalimi občinami. Javni natečaj poteka "od Prešerna do Prešerna", med 8. februarjem in 3. decembrom. Občine bodo svoje prijave oddale do 30. oktobra 2017, podelitev nazivov pa bo potekala 3. decembra 2017. Projekt Branju prijazna občina je zastavljen kot ukrep v Nacionalnem programu za kulturo 2014 do 2017, s katerim naj bi se izboljšalo stanje na področju branja v Sloveniji.

Natečaj je objavljen na povezavi. 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.