Bralne uprizoritve del Ivana Cankarja v Gledališču Koper/Teatro Capodistria

8. apr. 2020

Iz gledališča sporočajo, da tudi v času #koronavirus ne mirujejo. Na široko so odprli virtualne dvorane. V naslednjih štirih tednih se bodo osredotočili na dijakinje in dijake. Na kanalu youtube Gledališča Koper in preko aplikacije ZOOM bodo igralke in igralci izvajali bralne uprizoritve del Ivana Cankarja, ki so snov letošnje mature. Maturantkam in maturantom želijo Cankarja približati na drugačen način.
Pri bralnih uprizoritvah bo sodelovala tudi dramaturginja in predsednica odbora Prešernovega sklada Ira Ratej, ki bo dijakinjam in dijakom prek aplikacije ZOOM na voljo za vprašanja.

Spored bralnih uprizoritev do 17. 4.:
- četrtek, 9. 4.: Za narodov blagor,
- petek, 10. 4.: Za narodov blagor,
- četrtek, 16. 4.: Kralj na Betajnovi,
- petek, 17. 4.: Kralj na Betajnovi.

Bralne uprizoritve Cankarjeve dramatike bodo od 20. ure dalje.

V teatru pa v teh dneh mislijo tudi na najmlajše šolarje. Na spletni strani Gledališča Koper so objavili pesmice in pravljice za prvo triado osnovnih šol (iz sklopa Pravljice in poezija za zajtrk, kosilo in večerjo). Tudi ta je podana nekoliko drugače, saj jo berejo igralci in igralke, kar prinaša posebno doživetje.
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.