Bara Kolenc: Brina

30. sep. 2019

Predstava Brina se ukvarja s specifičnim emancipatornim momentom slovenskega sodobnega plesa v obdobju druge svetovne vojne, katerega nosilka je slovenska plesalka, koreografinja in plesna pedagoginja Marta Paulin s partizanskim imenom Brina.
Pred vojno se je šolala pri Meti Vidmar, ki je v Ljubljani leta 1927 ustanovila licenčno šolo Mary Wigman. Bila je aktivna udeleženka NOB in ena od ustanoviteljic partizanskega gledališča, ki je delovalo v XIV. diviziji, za borce pa je na postojankah prirejala improvizacijske plesne točke. V medvojnem času se je umetniško in osebnox povezala s Karlom Destovnikom–Kajuhom. Po vojni se je morala zaradi pomrznjenih prstov na nogah odpovedati aktivnemu plesnemu ustvarjanju in je delovala kot pedagoginja in publicistka.
Za predstavnike KUV so vstopnice brezplačne (prosimo le za plačilo 1 kulturnega evra). Obvezne pa so predhodno rezervacijo s pripisom za KUV na: info@bunker.si, 051 269 906
Za koordinatorje KUV so vstopnice brezplačne (obvezno pa je plačilo 1 kulturnega evra). Predhodne rezervacije s pripisom "Za KUV" na info@bunker.si ali po telefonu 051 269 906.
Več na povezavi. 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.