ATL 220

7. maj 2015

V produkciji Rozinteatra in koprodukciji Cankarjevega doma ter ob podpori Ministrstva za kulturo in Mestne občine Ljubljana nastaja nova gledališka predstava izpod peresa in v režiji Andreja Rozmana Roze z naslovom ATL 220.

Gre za romantično zgodovinsko dramo o prvi slovenski komediji in njenem avtorju, Antonu Tomažu Linhartu. Predstavo postavljajo na oder ob 220. obletnici njegove smrti.

Vendar glavni junak ATL 220 niso Linhart in drugi člani Zoisovega krožka, temveč slovenščina, s predstavo pa bodo skušali približati gledalcem prelomno zgodovinsko obdobje, ključno za oblikovanje sodobne slovenske nacionalne identitete.

Premiera bo 20. oktobra, 19. oktobra pa dopoldanska in popoldanska predpremiera. Ponovitev 8. decembra bo vključena tudi v dva abonmaja Cankarjevega doma – Bis in Ta hud.

V priponkah najdete vabilo za osnovne šole in vabilo za srednje šole. 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.