ARS ELECTRONICA FESTIVAL 2015, Linz, Avstrija

4. sep. 2015

V letošnji program festivala Ars Electronica, ki velja za največjega in enega najpomembnejših festivalov za umetnost, tehnologijo in družbo, na katerem so bile v 36 letih njegovega obstoja predstavljene najpomembnejše stvaritve na področju sodobne raziskovalne umetnosti, so vključeni trije umetniški projekti, ki so nastali v  v produkciji ali soprodukciji Galerije Kapelica.

Projekta Myconnect avtorjev Saše Spačal & Mirjana Švaglja & Anila Podgornika (SI) in PSX Consultancy avtorjev Špele Petrič (SI) & Jasmine Weiss (SI) & Pei-Ying Lin (TW) & Dimitriosa Stamatisa (GR) sta prejela častno omembo Prix Ars Electronica 2015 na področju hibridne umetnosti in bosta predstavljena na osrednji razstavi nagrajenih del CyberArts 2015 – Prix Ars Electronica v OK Centru za sodobno umetnost v Linzu. V izbor del, ki bodo predstavljena na letošnjem glavnem prizorišču festivala na razstavi Post City - Življenjski prostori za 21. stoletje, pa je vključen projekt K-9_topologija avtorice Maje Smrekar.

Na festivalu, ki bo potekal med 3. in 7. septembrom 2015 v Linzu v Avstriji, Galerija Kapelica sodeluje z udeležbo na okrogli mizi Prix Forum VI – Umetnost & znanost (Ursulinensaal v OÖ Kulturquartier, 5.9.2015, 17.30-19h) in s predstavitvijo v okviru mednarodne iniciative Evropska mreža digitalne umetnosti & znanosti (PostCity, 6.9.2015, ob 17h). 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.