Alan Ford v Narodni galeriji

13. avg. 2019

Alan Ford. Abraham
Na razstavi ob 50-letnici stripa Alan Ford bo še do 13. oktobra na ogled več kot sto izvirnih tabel iz obdobja Magnus & Bunker. Alan Ford je zaznamoval pop-kulturo zadnje tretjine 20. stoletja, satirična stilizacija likov, domiselni dialogi in risarska kakovost ga uvrščajo danes med klasike, v žargonih urbanih subkultur pa se je ohranila vrsta sintagem, ki ob izrekanju evocirajo glavne junake stripa. Označil je generacije sedemdesetih in osemdesetih let, še vedno pa izhaja na vseh jezikovnih področjih. Satirično sarkastični nagovor je doživljal različno uspešne prevode, v primeru hrvaške različice pa prevladuje splošno mnenje, da je bila boljša od izvirnika.
Javno vodenje po razstavi v nedeljo, 23. junija, ob 11. uri, vodi Sonja Juvan, trajanje: 60 minut.

Na ploščadi pred Narodno galerijo
(Cankarjeva 20, Ljubljana) bo 20. junija ob 20. uri potekal dogodek Alan Ford - Interaktivno branje stripa, v sodelovanju z Radiom Študent, v primeru dežja je dogodek prestavljen v galerijsko vhodno avlo (Prešernova 24).
Pred dogodkom ali po njem vabljeni na kratki pregledni vodenji po razstavi Alan Ford teče častni krog, ob 19. in 21. uri.

Več na povezavi.
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.