Alain Bergala - Namen in cilji filmske vzgoje, seminar za strokovne delavce in projekcija filma: Odstiranje pogleda z Mirjano Borčić

20. mar. 2017

Alain Bergala, filmski pedagog in teoretik, ki je v Franciji utemeljil in strokovno ter politično vzpostavil in razširil filmsko vzgojo v šolah in kinematografih, bo z nami delil svoj pogled na bistvo filmske vzgoje in pojasnil vlogo, ki jo imajo filmski pedagogi in učitelji pri filmski vzgoji otrok ter predstavil svoj pogled na kino kot prostor za filmsko vzgojo.

Seminarju, ki bo potekal 23. marca ob 13.30 v Kinodvoru, bo ob 15.30 sledila projekcija filma: Odstiranje pogleda z Mirjano Borčić (Maja Weiss, Slovenija, 2017, barvni, 52 minut).

Portretni dokumentarec predstavlja pionirko filmske vzgoje, enaindevetdesetletno Mirjano Borčić, filmsko pedagoginjo in publicistko, ter začetke filmske vzgoje in gibanja za filmsko kulturo na Slovenskem. V mozaičnem filmu bomo izvedeli, kaj je bistvo filmske vzgoje, kaj je filmska vzgoja v šolah, več o prvih filmih kot učnih pripomočkih, filmskih klubih, pomembnosti filmske vzgoje pri otrocih s posebnimi potrebami, in dobili odgovor, kako je Werner Herzog prišel v Ljubljano.
Svoje izkušnje je Mirjana Borčić zapisala tudi v knjigi Odstiranje pogleda – Spomini, izkušnje, spoznanja (Ljubljana: Javni zavod Kinodvor, 2014). Ob nakupu vstopnice za film in/ali knjige Alaina Bergalaja Vzgoja za film (cena 18 eur), bo na voljo znižana cena knjige Mirjane Borčić. Obe knjigi lahko kupite v Knjigarnici Kinodvora. Predavanje Alaina Bergalaja je brezplačno. Cena filmske vstopnice ob predhodni rezervaciji je 2,70 eur. Rezervacije na info@kinodvor.org.

Več informacij: Barbara Kelbl, kinobalon@kinodvor.org. 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.