Abonma V prvi vrsti

20. okt. 2017

Zavod Bunker oktobra začenja z abonmajem za učiteljice in učitelje ter umetnice in umetnike v okviru projekta Igrišče za gledališče 2.0.

Abonma V prvi vrsti je namenjen spoznavanju oziroma spremljanju sodobne odrske produkcije in obenem izobraževanju. Poskusili bomo organizirati raznolike dogodke, ki bodo vedno povezani s predavanji, delavnicami, pogovori … Prvo leto bo posvečeno predvsem gledalski izkušnji, prihodnja sezona bo imela poudarek na ustvarjanju in tretja, sklepna sezona abonmaja, se bo osredotočala na povezovanje gledališča z drugimi žanri ustvarjalnosti.

Letos je v okviru abonmaja predvidenih osem srečanj.
 
Tokrat vas 27. 10. vabimo v Staro mestno elektrarno (Slomškova 18, Ljubljana) na trilogijo Matjaža Fariča o sinesteziji.

18.00     uvod: Sodobni ples – zgodovina in razvoj skozi fotografije (Alma R. Selimović)

19.00     Matjaž Farič, koreograf, plesalec, kulturni manager in režiser

19.30     malica

20.00     trilogija Sinestezija:

Opus predstav:

    Rdeča-sled, avtorska solo plesna predstava
    Sinestezija, plesna predstava
    Človek, ki je okušal oblike, gledališka predstava

Opus Sinestezija je nastal ob tridesetletnici  umetniškega delovanja koreografa, režiserja in plesalca Matjaža Fariča. V plesnem solu, plesni in gledališki predstavi na različne načine razpira pojav sinestezije, ko zaznava poteka skozi več čutov hkrati in ima zvok lahko tudi okus, vonj barve, okusi oblike …

V enem večeru bomo lahko videli hkrati tri predstave, ki sinestezijo osvetlijo iz različnih zornih kotov, od estetike do etike. Več na povezavi.

23.00     pogovor in pijača po predstavah

Prijave zbiramo na e-naslovu alma.r.selimovic@bunker.si. 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.