9. Slovenski razvojni dnevi - Doseganje enakosti spolov

26. feb. 2019

Ministrstvo za zunanje zadeve v sodelovanju z Ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Platformo nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč SLOGA 8. marca med 9. in 13. uro organizira že devete Slovenske razvojne dneve, in sicer v proostorih Pošte Slovenije (Čopova 11, Ljubljana) z osrednjo temo doseganja enakosti spolov.
Slovenski razvojni dnevi so osrednji dogodek za promocijo mednarodnega razvojnega sodelovanja in humanitarne pomoči ter ozaveščanje javnosti o njunem pomenu. Hkrati so tudi forum za razpravo slovenskih strokovnjakov, predstavnikov vladnih in nevladnih ustanov, mednarodnih organizacij in akademske sfere o aktualnih temah in sodelovanju na tem področju.
Osrednji dogodek 8. marca bo posvečen vprašanju, kako v Sloveniji in na globalni ravni naslavljamo različne vidike enakosti žensk in moških ter na vprašanja o pomenu preprečevanja in odprave spolnega nasilja in nasilja zaradi spola v humanitarnih razmerah, katerih žrtve so predvsem (vendar ne samo) ženske in deklice. 
Sledilo bo deljenje Najboljših novic iz sveta v 7 do 9 slovenskih mestih (Jesenice, Koper, Ponikva pri Žalcu, Maribor, Celje, Metlika, Ljubljana, Murska Sobota TBC, Novo mesto TBC) v obdobju od 11. do 18. marca 2019, kar bo pospremljeno z prireditvami, razpravami in delavnicami na temo enakosti spolov. Časopis bo med drugim 15. marca 2019 razdeljen na zaključni reginalni prireditvi natečaja Evropa v šoli za Belo krajino, ki v tem šolskem letu prav tako poteka na temo enakosti spolov.
Slovenski razvojni dnevi se bodo zaključili 18. marca 2019 z nacionalno konferenco o vplivu krepitve moči žensk na prehransko varnost in trajnostno pridelavo hrane v organizaciji Zavoda Povod in Platforme Sloga.
Več na povezavi. 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.